December 23, 2019

Sportsdirektøren gør status


Fremgang og nye udfordringer
Af Kasper Hvidt, Sportsdirektør Astralis Group

I Astralis Group har vi en udtalt ambition om at være bedst i verden på vores område. Vi vil skabe resultater ved at sikre de bedste rammer og værktøjer for vores hold og vi vil have sunde, velfungerende og dygtige spillere på alle vores hold.

Det er det arbejde, jeg og alle i organisationen, der har med spillerne og holdene at gøre, bruger tid på at udvikle hver dag. Det har været medvirkende til, at Astralis nu igennem to år har været altdominerende i Counter-Strike, og det skal ultimativt bidrage til at Origen i League of Legends og spillerne på FIFA-holdet Future FC bliver verdens bedste.


Origen

Vores tilgang til at skabe et stærkt, sundt og vindende fundament er anderledes end esport generelt og i Origen indledte vi året med en historie og et kompromisløst mål om at gøre tingene på vores måde. 

4 af holdene i den europæiske LEC-liga var nye mens 6 hold hold allerede havde spillerne på plads fra året før. Origen startede med ingenting men vores navn var allerede kendt og vi fandt hurtigt et mix af dygtige, erfarne spillere og unge talenter, som ville være en del af vores projekt. 

En god bootcamp gav et stærkt sammenhold og allerede i første sæsons-plit endte vi som næstbedst i Europa med semi-finale sejren over Fnatic i Rotterdam som et kæmpe højdepunkt.

Over sommeren gik vi desværre i stå. Vi forsøgte på for mange ting på én gang og pludselig stod vi med ryggen mod muren hvor presset og nerverne om ikke at nå playoffs blev for meget for holdet, og vi var som organisation ikke forberedt godt nok. Vi afsluttede sommeren med et godt forsøg på at nå Worlds, men tabte desværre den sidste og afgørende kamp, så en ellers eventyr-agtig start for holdet blev på én kamp forvandlet til en mere lunken afslutning på første sæson.

Spring var en fantastisk start og viste at vi havde skabt et stærkt fundament med mange værktøjer, der var med til at skabe resultater. Sommeren var en stor påmindelse om, at ting tager tid og vi skal have mere fokus på at hjælpe spillerne ind i en for dem ny verden, hvor vi i første omgang koncentrerer os om vores egen udvikling og formåen fremfor at bruge ressourcer på de andre hold.

Vi har set, at vores model og tilgang virker, at vi kan skabe resultater ved at gøre tingene på vores måde, men også at vi skal holde fast i vores tilgang. Vi har lavet nogle ændringer i organisationen, hvor vi kommer endnu tættere på spillerne, og vi har foretaget nogle udskiftninger af spillere, som fra start gør os endnu stærkere i 2020, både inde i spillet men vigtigst af alt, uden for spillet.

Vores ambition er, at skabe en sund, stærk vinderkultur og at blive verdens bedste. Det går vi ikke på kompromis med, og vi bruger år 1 til at sikre os et endnu stærkere udgangspunkt of fundament!

Future FC

FIFA er lidt anderledes i sin struktur end de andre spil, vi arbejder med. Alene det, at spillerne er alene i spillet og at de bor forskellige steder i verden betyder noget for måden, vi arbejder med dem på individuelt og som gruppe.

Vi kigger ikke på alder, køn eller andre ting, når vi skal hente spillere, men udelukkende på evner, indstilling og personlighed. Vi har signet tre meget forskellige spillere i Future FC og med Fatih Üstun har vi allerede én af de allerbedste i verden. Han skal fortsat udvikle sig og han skal bidrage til at gøre holdet stærkere sammen med vores 17-årige israelske stortalent Roee Feldman og brasilianske Stephanie “Teca” Luana.

Vi har kun haft holdet siden starten af oktober, men Fatih har allerede bevist sine kvaliteter ved at slutte i top 4 ved VM, Roee har gjort det godt og vi ser konstante forbedringer ligesom Teca i sine weekend leagues stille og roligt arbejder sig ind. De skal dog alle vænne sig til at arbejde i en stor organisation som vores, hvor både selve performance-træningen fylder en del, men hvor man også bliver en del af et medie-univers med meget mere opmærksomhed end de tidligere har oplevet.

Jeg er ekstremt spændt på, hvor langt vi kan komme med Future FC i 2020. Vi kommer til at bruge en del ressourcer i 2020 på at bygge fundament, men vi kommer til at give dem alle et mere stabilt niveau, og vi kommer til at løfte dem individuelt. 

Astralis

Astralis er en historie for sig i international esport og vel egentlig når det gælder indførelsen af præstationskultur på tværs af al konkurrenceaktivitet. Holdets resultater over tid og reaktion på modgang, er for mig beviset på, at vi kan gøre nogle ekstremt dygtige spillere endnu stærkere individuelt og som hold ved at bygge et fundament baseret på optimering af alle fysiske, tekniske og mentale forhold. 

Folk bliver måske trætte af at høre på det, især i esport, men ud over analysearbejdet og selve spiltræningen betyder en professionel, sund livsstil, fysisk og mental balance, restitution, fokus på kosten og en balance mellem præstationsmiljøet og dit privatliv beviseligt mere end mange tror. 

Vi indledte året med at vinde holdets 3. Major, men spillerne og træneren kunne mærke, at tanken var ved at være tom mentalt og fysisk. Vi valgte derefter at prioritere restitution, forberedelse og familieliv over de mange rejser, og selvom det gav et lille dyk på verdensranglisten og kostede et par turneringssejre, var beslutningen den helt rigtige.

Vi fik arbejdet med det mentale, fik fysisk overskud igen ligesom sulten, lysten og ærgærrigheden kom tilbage, hvilket resulterede i, at holdet indledte efteråret med at slå alle rekorder i Counter-Strike med den 4. Major titel i alt og tredje i træk. Noget intet andet hold har præsteret før, og opfølgningen var lige så imponerende.

Astralis nåede i 2019 12 semifinaler og 9 finaler, hvoraf de vandt de 6. På 3 år har de vundet 19 titler i alt, og ligger efter en enkelt uge på 4. pladsen igen nummer 1 i verden. 

Ambitionen er som altid, fortsat at bygge på. At forbedre detaljerne, at arbejde med alt det, vi stadig kan gøre bedre udenom spillet og at holde balancen mellem præstationer og en sund livsstil, der ikke bare er en fordel nu, men også skal holde spillerne skarpe længe.

Generelt

Vi har med Astralis bevist at vores model virker. Det er mit indtryk at mange andre esportsorganisationer ser vores vej, og det er en kæmpe fordel for branchen, at vi konstant bliver bedre og har fokus på alt det, der ikke sker på serveren.

Det er også mit indtryk, at vi er foran de fleste og det er et faktum, at vi også i 2020 vil investere tid og ressourcer i, at blive endnu stærkere i organisationen omkring holdene. Det skal bruges til at få alle vores spillere og hold til at performe på topniveau, og på et niveau, der skal bringe os i verdenstoppen i alle spil. 

Det har været et spændende, lærerigt og opløftende 2019. 2020 skal blive endnu et skridt på vejen mod et stærkere Astralis Group - i alle spil, for alle spillere og for alle hold.